De Echte Koning Onder De Palmen: De Kentia

Door Kimberley feb3,2021
De Echte Koning Onder De Palmen: De Kentia

De Echte Koning Onder De Palmen: De Kentia. Ik koos deze prachtige plant uit voor in ons huis. Onze eerste échte plant! Wij hadden in het verleden nep bloemen. Totaal niet zinvol, maar het was wel mooi. Toen we in dit nieuwe huis kwamen wonen, waar ik nu zelf al ruim negen maanden woon, wilde we wel een echte plant in huis. We waren vaker naar tuincentra geweest, maar slaagde niet echt. De één was super duur en de andere plant was weer te “dun”. We wilde wel een leuke, goede en brede plant hebben.

De Echte Koning Onder De Palmen: De KentiaZoals je ziet hebben wij een prachtige plant gevonden. De Kentia palm. De Kentia Palm wordt ook wel een Hollywood Palm genoemd en is de echte koning onder de palmen. Deze palm heeft zijn naam te danken aan de populariteit van de plant bij filmmakers. Door zijn elegante uiterlijk is hij een populair rekwisiet in veel films. Van origine komt de palm van het eiland van Lord Rowe. Op dit eiland, dat ten Oosten van Australië ligt, heeft de plant de ideale gelegenheid om te groeien. Een goede keuze dus!❤

We wilde een hoge plant voor ons raam. Wij hebben namelijk twee ramen in een hoek wat we een beetje “bedekt” willen hebben. We wonen hoog, dus echt inkijk is er niet. Toch is het wel fijn als je een beetje beschut kunt rondlopen in je eigen huis. De plant die wij hebben is 1 meter 10. De plant is wel kleiner dan dat onze ramen zijn, dus heb ik er wat op bedacht. En uiteraard groeit de plant nog, maar ik wilde de plant sowieso wat hoger hebben.

Deze prachtige sierpot hebben wij van mijn oma gekregen. We mochten een mooie pot uitzoeken voor de nieuwe plant. Uiteraard heb ik dit gedaan, maar was het wel spannend omdat we normaal altijd zilver in huis hebben. Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om eens wat goud in huis te hebben. Gelukkig vinden ze het hier thuis erg mooi. Vinden jullie hem ook mooi? Het brengt een tropische sfeer in huis.

De Echte Koning Onder De Palmen: De Kentia

De Kentia plant is niet super breed of vol, maar wel mooi voor ons raam. De reden dat ik deze plant gekozen heb is, omdat ik het blad erg mooi vind. De uitstraling en het sierlijke aan deze plant sprak mij enorm aan. Zelf heb ik op een groene school gezeten, maar interesseerde het mij nooit zoveel wie wat welke plant, bloem of boom was. Hoe ouder je wordt, hoe leuker en interessanter het allemaal wordt.

De Echte Koning Onder De Palmen: De Kentia

Standplaats:

De palm is een kamerplant die donker kan staan. De Kentia kan gerust een paar meter van het raam staan. Krijgt de palm een gele gloed op het blad? Dan ontvangt de plant te veel licht. Merk je dat de groei vermindert? Dan moet de plant nog iets dichter bij het raam staan.

Hoe verzorg je de Kentia?

De Kentia Palm is makkelijk te verzorgen. Het onderste blad is het meest oude blad en zal op den duur lelijk worden en afsterven. Begint de gehele palm bruin blad te krijgen, dan is dit vaak een teken van te veel water. Verminder dan de waterafgifte. Palmen dienen altijd in een licht vochtige grond te staan. Let er op dat de wortels niet in een natte grond blijven staan. Dit veroorzaakt wortelrot. Is de grond na vier dagen nog steeds vochtig? Verminder het watergeven. Voelt de grond al weer droog aan? Geef de Kentia dan meer water.

Kentia

Wil jij ook een mooie plant kopen? Check de website www.jngl.nl. Hier kun je terecht voor de mooiste kamerplanten. Ook kun je contact opnemen met de eigenaar, zodat je nog meer info kunt krijgen over de plant die je zoekt. In principe staat alles netjes aangegeven op de website. Je kunt op naam zoeken van de plant, maar ook in andere categorieën. Wat ook erg handig is, is dat er ook bij staat of de plant giftig is voor huisdieren. De Kentia is NIET giftig voor huisdieren. Heel fijn, want wij hebben twee honden.

Dit artikel is in samenwerking met JNGL geschreven door LifestyleKimberley.nl

LET OP!!!! Wanneer ik een product promoot op mijn YouTube kanaal, Instagram of mijn blog, zet ik dat er altijd bij in de vorm van “Deze video/blog is gemaakt in samenwerking met”. Mocht dit er niet bij staan dan heb de video of blog zelf gecreëerd. Als een product WEL gesponsord is, weet dan dat ik dit sponsor omdat het product ook daadwerkelijk bij mij past en ik er ook echt tevreden over ben. Mochten er toevallig nog vragen of opmerkingen zijn? Stuur mij een berichtje via Lifestylekimberley@gmail.com

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *