Een spaarrekening voor je kind

Door Kimberley mei23,2022
Een spaarrekening voor je kind

We kennen het allemaal. Een spaarrekening voor je kind. Wij hebben voor Chelsey een persoonlijke spaarrekening én een gewone rekening. Van deze ‘gewone’ rekening kan zij in principe gewoon gebruik maken, want hierbij zit een eigen pinpas. Deze gebruikt zij nog niet. Sterker nog, ze weet niet eens dat er een pinpas is voor haar. Chelsey leert via mijn pinpas en digitale betaalpas te betalen in winkels. Ze vindt het hartstikke leuk om op deze wijze te betalen en het is ook nog eens leerzaam. Lees snel mee!


Voor je doorgaat met lezen, kun je mij ook op de volgende sociale media accounts volgen! Zo blijf je altijd op de hoogte van alles wat er in mijn leven speelt! InstagramFacebook, Youtube & Tiktok


Een spaarrekening voor je kind vind ik persoonlijk belangrijk. Als Chelsey later haar rijbewijs wil of een studie wil gaan doen, moet er wel voldoende geld zijn. Nu denkt mijn vriend hier nét iets anders over en zegt altijd: “er is later heus wel geld om haar een studie te geven”. Dat kan best, maar ik spaar het liever nu bij elkaar. Beter het zekere voor het onzekere. Dan is er in ieder geval altijd geld achter de hand voor wat er bij een studie komt kijken. Wij sparen sinds Chelsey haar geboorte al op een aparte rekening. Een kinderspaarrekening. Elke twintigste van de maand gaat daar €15,00 euro heen. Dit gaat geheel automatisch, omdat ik dit zo ingesteld heb. Haar andere rekening mét pinpas gebruikt zij nog niet.

Op haar rekening mét pinpas staat nog geen geld. Zij gebruikt deze pas nog niet en ik vind het ook nog niet nodig. Zoals ik in het begin van dit blog aangaf: Zij leert te betalen via mijn pasje en digitale pas. Ze leert het dus op twee manieren. Als zij later wat ouder is en ze gaat met vriendinnetjes een ijsje halen, shoppen of iets anders, dan kan ze haar eigen pas meenemen met geld erop. Maar voor nu is het goed.

Een spaarrekening voor je kind

De rente is tegenwoordig niet meer zo hoog. Het is flink gedaald. Toch weerhoudt het mij daar niet van om digitaal te sparen voor Chelsey. Je kunt ook een rente spaarrekening vergelijken. Hier kun je inzien welke bank de hoogste rente heeft. Helaas heeft de bank waar wij sparen 0,0% rente. Super jammer!

Wij sparen thuis ook voor Chelsey. Als zij bijvoorbeeld een klusje doet (wat niet heel super vaak voorkomt), of ze helpt mij mee met de auto wassen, geven wij haar bijvoorbeeld één of twee euro. Dit vindt ze helemaal geweldig en doet dit dan direct in haar spaarpot. Ze weet exact wat ze ermee moet doen. Ze spaart ook écht en koopt eigenlijk niets! Dit is zo mooi om te zien van je eigen kind. Vorig jaar wilde ze graag wat kopen. Ik gaf aan dat ze flink wat gespaard had in haar spaarpot en dat ze het daaruit zou kunnen halen. Ze kocht van haar geld een Spacescooter. Helemaal van haar eigen gespaarde geld.

Ze is er tot de dag van vandaag heel erg blij mee. Dan complimenteer ik haar ook dat ze dat helemaal zelf heeft gespaard. Ik hoop dat zij dit in de toekomst voortzet, want sparen? Dat kan ze super goed!

Heb jij een spaarrekening voor je kind?

Dit blog is een samenwerking.

Op deze foto`s berust copyright. Deze mogen niet gebruikt worden door derde. Mits u toestemming heeft van Lifestyle Kimberley.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *