Hoe Staat Het Ervoor Met Mijn Rijlessen?

Door Kimberley jan27,2016

Ik weet het nog precies hoor. Zes november had ik mijn eerste rijles. Of eigenlijk mag ik het niet eens zo noemen. Het was een proefles. Ik heb een dag voor ik de proefles had een artikel geschreven hoe ik erbij ben gekomen om te gaan lessen, want ik wilde eerste nooit autorijden! (lees terug). Nu, in januari ben ik al een aantal lesjes verder. Lees je mee? Hoe staat het ervoor met mijn rijlessen?

Mijn lesjes gaan tot nu toe echt prima, al moet je wel heel veel opslaan. En op de een of andere manier vergeet ik soms of eigenlijk vaak een hoop. Ik probeer zoveel mogelijk op te slaan. Soms krijg je ineens zoveel info dat ik het de volgende les weer kwijt ben. Gelukkig herhaalt mijn rijinstructeur een hele boel en zo hoort het ook. Ik heb het erg naar mijn zin gelukkig. En zo hoort dat ook. Ik rij in een leuke auto, nogal groot, maar leuk en mooi. De auto die je hieronder op de foto ziet, is de auto waarin ik les heb.

Mijn eerste echte rijles was een week later (proefles was 6 november 2015). 13 november moest ik voor het eggie lessen. Wat was het spannend. Ik ben toen als ik het me goed herinner meteen begonnen met de koppeling onder controle houden. Ik moet eerlijk zeggen, ik vond het een heel gedoe! De ene keer gaf ik teveel gas en de andere keer liet ik de koppeling weer te snel los. Het was persoonlijk voor mij een hell!

Marco van BiljouwNatuurlijk kreeg ik het onder de knie en ging het goed. De twee á 3 a 4 lessen daarna had ik het helemaal onder de knie en kon ik beginnen met schakelen. Ik had in het begin al gezegd dat ik dat niet meteen wilde omdat ik eerst rustig wilde beginnen en ik durfde op de een of andere manier niet. Ik heb trouwens ook een 30 lessen pakket, voor de mensen die dat willen weten. Elke les ging tot nu toe goed. Ik heb wel echt één les gehad, die ging zo slecht! Het regende, het was donker, het was druk. Wat een hel zeg. Ook moest ik super nodig plassen in die twee uur dat ik aan het rijden was. Nee dit was tot nu toe mijn ergste les! Daarna ging het alleen maar beter. En gelukkig werd het ook leuker en leuker.

Marco van Biljouw

Ik heb nu om precies te zijn 14 lessen gehad en aankomende vrijdag heb ik mijn 13e les. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin! Marco legt dingen heel goed uit en herhaalt alles, zoals ik net al in het begin vertelde. Hij laat je goed wennen aan de auto, laat je alles proberen en heeft vertrouwen in een persoon en als hij ziet dat je het zelf kan, mag je het ook zelf doen. Waar het nog beter kan of juist minder gaat helpt hij je daar erg goed bij. Tenslotte moet iedereen het leren. Als je iets nog niet wilt of er te onzeker over bent helpt hij je ermee en wacht hij even met sommige dingen. Het gaat op een relax tempo en niets is gehaast. Je bent een topper Marco! Ik hoop nog fijn te kunnen lessen de komende periode.

Nu ben ik bezig met bepaalde dingen. Ik heb het schakelen, remmen, gas geven en de koppeling onder de knie. Nu zijn we sinds vorige week bezig met spiegels kijken, inhalen op de snelweg en ja… Kijken, kijken en nog eens kijken. Ook rijden we kleine straatjes in, dus kruispunten pakken. Dit is erg leerzaam, maar soms ook moeilijk. Het gaat allemaal goed komen en ik hoop natuurlijk te slagen, mocht ik afrijden.

Vergeet me niet te volgen op sociale media: Instagram Youtube Twitter Facebook, Pinterest

Related Post

Eén gedachte over “Hoe Staat Het Ervoor Met Mijn Rijlessen?”
  1. Kijken blijft t allllermoeilijkste zelfs na 10 jaar vind k t alsnog lastig. En ik zeg eerlijk m “echt rijden” leer je pas als je alleen bent in het verkeer. Oefening baart kunst ;). Maar ik zou NOOIT meer zonder mijn auto kunnen, en ook niet willlen ;).

    Er staat een klein foutje in je tekst er staat k heb 14 lessen gehad en a.s. is de 13e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *