Heb ik nog last van sarcoïdose? Hoe gaat het nu?

Drie februari 2015 heb ik voor het eerst een artikel geschreven over mijn sarcoïdose aandoening. Dit is een long aandoening. Wil je weten wat het precies is en wil je het even terug lezen? Dat kan hier. Ik heb hier in totaal vier delen over geschreven en daarna nog een keer een artikel over een controle in het ziekenhuis. Ook heb ik hier en VLOG over gemaakt. Iets langer als een week geleden ben ik weer terug geweest naar het ziekenhuis. Ik moest eigenlijk al begin dit jaar, maar ik ging niet. Ik heb een nieuwe afspraak gemaakt en toen ben ik wel gegaan. Heb ik nog last van sarcoïdose? Hoe gaat het nu?

Heb ik nog last van sarcoïdose? Hoe gaat het nu?

Laten we beginnen met dat ik al langer weg bleef van het ziekenhuis dan gepland. Ik had op de een of andere manier een goed gevoel over mijn lichaam, waardoor ik eigenlijk niet naar het ziekenhuis wilde. Ik had het gevoel dat het allemaal wel goed zou zitten. Toch had ik enig idee dat het ook helemaal mis kon zijn. Mijn moeder hamerde er echt op dat ik moest gaan, want ja, het is wel je gezondheid en ik heb een vriend en een kind waar ik voor zorg. Oke, ik belde op en maakte een afspraak. Ik kon al best snel terecht.  Zes september zat ik in het ziekenhuis om 8:30. Best vroeg, vooral omdat ik vakantie had. Het liep uit zoals gewoonlijk. Eindelijk was ik aan de beurt. Ik had een longfunctietest <— hier kan je kijken wat een longfunctie precies inhoud als je dit interessant vind om te weten. Ook werd mijn ijzer geprikt die was 8,6 dat is heel erg goed. De dag erna kreeg ik de uitslag, daar kom ik zo op terug. Na de longfunctie ging ik naar het halletje “bloedafname”, want ik moest ook nog eens bloedprikken. Dat hoort er allemaal bij, bij dit onderzoek. Ik moest best lang wachten. Uiteindelijk stond ik om 9:35 buiten. Hup naar huis toe.

De volgende dag, woensdag had ik de uitslag van de longfunctietest. Ik was best nerveus. Je weet het namelijk maar nooit. Hoe goed je je ook voelt, het kan altijd mis zijn. Ik moest alleen nog een longfoto laten maken, maar dat komt wel. Mijn uitslag van de sarcoïdose test was echt verrassend.

ALGEMENE UITSLAG:
De uitslag was verrassend zoals ik al zei. De dokter heeft gezegd dat de sarcoïdose zo goed als weg is uit mijn lichaam/longen. Ik zei: ‘is dit echt zeker?’ Hij zei dat het een soort van weg geblust was uit de longen. Of de ‘vlokjes’, want zo zien de littekens eruit op de longen er nog steeds zitten dat weet ik dus niet. Alles zag er goed uit. De test was ook heel goed gedaan, beter kon niet. Vaak hoor je ook dat sarcoïdose binnen twee jaar weg is. Dat heeft bij mij ook zo lang geduurd. Mijn bloed was ook in orde. Alleen de longfoto moesten we nog afwachten De longfoto had ik een dag later. Voor de longfoto moest ik een weekje wachten. Toch had ik het gevoel dat dit gewoon goed zou zijn. Ik werd dinsdag 13 september gebeld en ook deze uitslag was GOED! Ik mag nu oer een jaar terug komen in plaats van twee keer per jaar. Oh wat ben ik blij zeg! PROOST OP GEZONDHEID zal ik dan maar zeggen.

Heb ik nog last van sarcoïdose? Hoe gaat het nu?

 

Related Post

Eén gedachte over “Heb ik nog last van sarcoïdose? Hoe gaat het nu?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *