Ziekenhuiscontrole | Syndroom Van Sarcoidose

Door Kimberley okt15,2015

Zoals jullie vandaag in mijn VLOG zien of nog misschien zouden zien, omdat je de video nog niet hebt gekeken, ben ik naar het ziekenhuis geweest voor mijn halfjaarlijkse controle. Deze controle moet ik doen vanwege mijn longen. Ik heb toen uitgebreid verslag gedaan van mijn bezoeken en testen in het ziekenhuis. Deze kan je terug lezen op volgorde: blog 1, blog 2, blog 3 en blog 4. Zo kan je alles terug lezen hoe alles is ontstaan! Vandaag wil ik jullie dus bij kletsen. En ik zat te twijfelen om dit via video te doen, maar toch doe ik dat niet. Misschien komt dat nog wel. Hopelijk hebben jullie hier begrip voor.

Ik heb donderdag (zoals in de vlog te zien is) een aantal testjes gehad voor mijn longen. Helaas mocht ik niet filmen bij de testjes. Diego mocht niet eens mee bij het eerste onderzoek. Waarom weet ik niet, maar waarschijnlijk vanwege de concentratie die ik moet hebben met de longfunctietest, want die moest ik als eerste doen. Hoe werkt zo’n longfunctietest nou? Dat ga ik je nu een beetje proberen uit te leggen.

lifestylekimberley.nl

Ik heb even een voorbeeld gepakt van Google. Zoals je ziet is dit jongetje een longfunctie test aan het doen. Bij mij er precies hetzelfde gedaan. In de video straks hieronder zullen jullie goed het mondkapje kunnen zien. Ook krijg je een soort wasknijper op je neus. Dit doet totaal geen pijn, er zitten nopjes in

lifestylekimberley.nl

De wasknijper (zoals je hier duidelijk ziet) zorgt er dus voor dat je niet door je neus kan ademen, maar dus echt door je mond moet ademen. Zo kunnen ze op de computer duidelijk zien dat het echt goed gemeten word. Deze testen stellen eigenlijk niks voor. Je kan er wel duizelig van worden omdat je de hele tijd in en uit moet blazen en zover moet uitblazen tot je niet meer kan. Best gek, want zo kom je erachter wat je lichaam eigenlijk kan. Om jullie nóg een beter beeld te geven heb ik een video gevonden op internet, van een jongetje. Hier kunnen jullie zien hoe zo’n test werkt. Ik hoef alleen niet op de loopband haha.

Zoals jullie dus kunnen zien heb ik precies hetzelfde gedaan alleen bij mij duurde de longfunctietest wel langer dan bij deze jongen. En waarschijnlijk is dat omdat hij nog op de lopende band moest en ik niet. Zoals deze mevrouw al zei, is het echt hard werken om je longen zo tot het uiterste te drijven!

Daarna moest ik bloedprikken (zonder afspraak) omdat je daar gewoon de hele dag door kan bloedprikken. Alleen ik moest echt alles op één dag doen, omdat ik dinsdag 13 oktober weer voor de uitslag terug moest bij mijn arts in het ziekenhuis. Na het bloedprikken ben ik doorgegaan naar de cardiologie, voor de longfoto’s. Hierbij moest ik mijn BH uitdoen, maar mocht ik mijn T-shirt gewoon aanhouden. Daarna was ik klaar. En zoals ik al zei in de video: was ik lekker op tijd klaar (9:30).

De uitslag van alle testen zijn aankomende dinsdag te lezen in mijn blog, maar ook op video te horen omdat ik deze dag ook, dus dinsdag heb gevlogt. Ik zie jullie graag snel weer! Liefs Kimberley.

Vergeet me niet te volgen op sociale media: Instagram Youtube Twitter Facebook

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *