Terugblik: 1 Jaar Mijn Rijbewijs!

Door Kimberley dec22,2017
Terugblik: 1 Jaar Mijn Rijbewijs!

Terugblik: 1 Jaar Mijn Rijbewijs! Oh my god! Ik heb gewoon één jaar mijn rijbewijs. Wie had dat gedacht hé? Ik niet! Het was voor mij zo’n droom toen ik mijn rijbewijs haalde, dat het net nep leek. Ik was helemaal aan het huilen, maar besefte gewoon niet dat ik hem echt gehaald had. Deze dag was zo apart. Nu, dagen, weken en maanden later kom ik even terug op een terugblik! Wat heb ik in dat jaar geleerd en wat doe ik nu anders?

Als eerste moet ik Marco van Biljouw ontzettend bedanken dat hij altijd in mij heeft gelooft. Marco is een prettige rijinstructeur die iedereen op zijn of haar eigen tempo laat rijden. Mocht je interesse hebben in een proefles of misschien wel meteen een eerste rijles, kijk zeker even op zijn mooie website (niet gesponsord).

Terugblik: 1 Jaar Mijn Rijbewijs!

Wat doe ik nu anders dan in het begin?

Ik rij nu zelfverzekerder. Dat moet ook wel vind ik naar één jaar. In het begin reed ik best gespannen, was ik bang en onzeker. Na mate je meer gaat rijden, gaat dat weg. Ik rij nu soms als een beest. En daar bedoel ik mee dat ik bochten lekker scherp pak, hard rij, maar toch netjes mezelf aan de regels houdt. In het begin had ik niet gedacht dat ik NU zo makkelijk zou gaan rijden. Mijn rijinstructeur heeft altijd gezegd: ‘let maar op, je gaat echt anders rijden.’ TRUE! Gelukkig maar, want nu is het ook veel leuker om te rijden omdat je veel meer kan en weet.

Ben je bang om in andere auto’s te rijden?

In het begin wel. Niet bang, maar meer van: dat kan ik niet! Ik heb dit heel snel afgeleerd. Ik werd gewoon in een auto gezet en rijden maar. Ik vond het altijd dood eng, want waarom zou ik in een andere auto rijden als ik dezelfde auto kan rijden? Ja, ik moest. Stel mijn auto zou kapot gaan of ik zou hem weg doen, moet ik toch in een andere auto rijden. Ik heb in dat jaar dat ik mijn rijbewijs heb wel in meer dan tien auto’s gereden. Nu, één jaar later ben ik echt wel gewend om in iedere auto te kunnen rijden. Ik rij in Diesel, een automaat en schakel.

Terugblik: 1 Jaar Mijn Rijbewijs!

Rij je anders als Chelsey in de auto zit?

Tuurlijk! Ik zit wel met mijn kind in de auto en daarom rij ik wel wat voorzichtiger dan dat ik alleen rij. Chelsey vindt het enorm leuk als je bijvoorbeeld voor de grap gaat botsen tegen een boom (niet letterlijk), of dat je ineens hard gaat remmen. Ik doe dit zelf eigenlijk nooit, maar andere mensen met haar wel. Ook met het rijden op schoot achter het stuur doe ik niet. Ik heb het een keer gedaan (op de camping), maar ik vond het echt niks!

Related Post

2 gedachten aan “Terugblik: 1 Jaar Mijn Rijbewijs!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *