Update: Heb Ik Al Een Baan Gevonden?

Door Kimberley okt30,2020
Update: Heb Ik Al Een Baan Gevonden?

Update: Heb Ik Al Een Baan Gevonden? Daar zijn vele mensen benieuwd naar, dus ik dacht: laat ik er een blog over schrijven. In mijn vorige blog artikel, in augustus, vertelde ik dat ik helaas werkloos ben geworden. Waarom? Dat kun je hier lezen. Vandaag vertel ik je hoe het nu met mij gaat, hoe het ervoor staat met werk en mijn mening over bepaalde dingen waar ik nu mee deal. Pak je thee en lees je mee?

In augustus maakte ik bekend op mijn blog dat ik geen baan meer had per zeven augustus. Ik baalde enorm en ik dacht: “ik heb toch zo weer een baan!”. Ik solliciteerde mij rot, maar helaas liep het op niets uit. Ik hou helemaal niet van thuiszitten en niks doen. Ik moest en zal werk vinden! Elke week solliciteerde ik, maar tevergeefs. Ik heb één sollicitatie gesprek gehad, maar deze was echt naaiend.

Ze vertelde mij dat ze al iemand hadden aangenomen voor de uren die ik zou willen werken, dus het was afwachten of zij nog wat zou laten horen. Ik vroeg waarom zij mij dan hebben uitgenodigd. Nou, om te kijken of ik dan misschien als flex zou kunnen werken. HELL NO! Dit is niet helemaal handig voor mij.

Update: Heb Ik Al Een Baan Gevonden?

Ten eerste woon ik samen, heb ik een kind, rekeningen én andere vaste lasten. Hoe ga ik dat als flex medewerker bekostigen? Niet! Ik heb meteen afgehaakt. Ze snapte dit wel. Het was afwachten wat de ander zou doen. Ik voelde mij echt een tweede keuze. Ik hier hierbij ook niets meer laten horen of laten weten. Je kiest mij of niet. Weken lang weer solliciteren. Toen kreeg ik een e-mail van iemand uit Hoofddrop, of ik daar wilde komen werken. Ummm, beetje ver! Daarna kreeg ik mail van iemand die had alle sollicitaties stop gezet vanwege corona. TOP! Hoe ga ik dat nou doen in deze rottige tijd?

Het hele COVID gebeuren werkt nou niet bepaald mee merk ik. Een week later solliciteerde ik wéér op een aantal vacatures. Na één dag werd ik al gebeld, maar herkende het nummer niet. Ik kreeg een e-mail of ik even wilde bellen. Ik was blij want ik had het idee dat ik op gesprek mocht komen. Ik belde de volgende dag op. Het was een heel gek gesprek. Ik zei dat ik even moest terug bellen vanwege mijn sollicitatie. Ze zei dat ze inderdaad iemand zocht, maar vroeg of ik in als student wilde werken of na schooltijden. Ik zei haar dat ik gewoon vier dagen zou willen werken. Oh nee zei ze, dat kan helaas niet.

Baan vinden

Ik kon nog wel op de website kijken of er iets vrij kwam, maar daar had ik helemaal geen zin in om eerlijk te zijn. De reden hiervan was omdat ze moest wachten op de gemeente die nieuwe cliënten aan nam, gebeurde dat niet had ik ook geen werk. Dus ik zou WEER een flex worden en dat wil ik echt niet hoor.

Nu op dit moment heb ik helemaal nog niks van een sollicitatie gehoord. Ik heb er van de week vijf weggestuurd en helaas nog geen reacties. Ik blijf het proberen, tot ik eindelijk een baan vind. En nu vraag jij je vast af wat ik graag zou willen doen. Wat mij op dit moment echt leuk lijkt is ergens in een bedrijf werken om websites te beheren, producten toe te voegen etc. Ik heb hier geen diploma’s voor, maar wel ervaring. Persoonlijk kom je met ervaring niet heel ver (denk ik), maar met diploma’s wel.

Volgen op social media?
Instagram
Youtube
Facebook

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *