Wat ik allemaal zei toen ik nog geen kinderen had…

Door Kimberley okt29,2015

Iedereen zegt wel eens dingen die ze nooit willen of gaan doen in hun leven, mochten er kinderen komen. Zo ook ik. Ik zei allemaal dingen voor ik Chelsey kreeg (en nog niet eens aan zwanger zijn dacht). Wat je in je hoofd hebt van wat je wel en niet doet of gaat doen, komt toch nooit uit. Alles loopt anders na mate je de kinderen op de wereld hebt gezet! Vandaag vertel ik je mijn geheimpjes!

Mijn kind gaat nooit haar sokken verliezen, want ik ga daar heel erg op letten:
Ja dat kan je dus niet tegenhouden hé. Ik beweerde dat ik dus zo erg ging op letten dat dit mij nooit zou gebeuren. Ik kan je vertellen: alle sokken liggen door het huis verspreid, ik kan ze vaak niet meer vinden of ze zijn niet meer compleet of gooide Chelsey ze tijdens het wandelen wel eens uit, dus nee, de sokken bij elkaar houden dat zit er niet in als je moeder bent.

Ik ga echt wel huilen als ik mijn kind op mijn borst heb!
Nee dit heb ik ook niet gedaan. Toen Chelsey er was, kwamen er twee traantjes uit mijn ogen, maar meer ook niet. Onwijs hard of luid huilen deed ik niet. En ik vond dat best wel gek. Ik dacht: ben ik nu gek of hoort dit nou zo? Nou ja, ieder is daar anders in en dat is maar goed ook.

Ik neem nooit een ruggenprik als ik zoveel pijn heb bij de bevalling.
Ook dit was niet waar. Ik heb hem juist wel gehad, vanwege de weeën op wekkers. Dat doet zeerder dan zonder weeën op wekkers. Gelukkig zetten ze het meteen uit toen ik mocht beginnen met bevallen, zodat ik toch wat voelde!

Ik geef mijn kind een speentje, dat is zo leuk!
Agum, Chelsey wilde nooit een speen en de foto’s die er met speen zijn, zijn heel snel gemaakt zodat ik toch een foto met speen had haha. Aan de ene kant ben ik heel erg blij dat ze geen speen heeft. Ze pakt haar duim als ze moe is, zo weten wij ook dat ze wil slapen.

Ik zal altijd alle aandacht geven aan mijn kind, daar heb je kinderen voor.
Nou sorry, ook dit is niet waar. Ik kan niet altijd mijn aandacht geven aan Chelsey. Soms heb ik het zelf even druk en laat ik haar zelf spelen. Maar ik probeer natuurlijk altijd iets met haar samen te doen en samen te spelen. Maar elke moeder weet dat jet niet altijd dé aandacht kan geven!

Ik zou mijn kind nooit op een KDV zetten. Daar heb je geen kinderen voor!
Deze is wel leuk. Chelsey zit ook niet op een KDV, maar dit wil ik wel. Ik heb wel altijd gezegd dat ik thuis wil zijn met haar tot ze 3 is en naar de peuterspeelzaal gaat of zo’n wen school. Maar Chelsey wil ik volgend jaar al naar de opvang doen. Ze word in februari twee en vind het wel tijd worden. Ik heb haar dan twee jaar thuis mogen hebben. Het is best gek hoe gedachtes zo kunnen veranderen. Al moet ik zeggen dat ik het dan zwaar ga krijgen!

Ik wil nooit werken als ik kinderen heb.
Helaas heb je dit niet voor het zeggen. Zoals ik hierboven al zei, wilde ik graag thuis blijven tot een bepaalde leeftijd, maar in deze tijd kan dat NIET. Je moet als ouder zijn werken, alleen of beide. Of je moet gaan leven van een flut uitkering, en op je reet zitten de hele dag (met uitzonderingen). Maar ik kan dat sowieso niet, ik moet bezig zijn en ik wil wat doen voor m’n geld. Des de blijer ik ben als ik mijn kind goed kan verzorgen en haar kan geven wat IK wil! Ik ben blij dat ik werk.

Wat zeiden jullie mama’s allemaal toen je nog geen kinderen had? Voorspelde je al dingen net zoals ik? Of had je zoiets, we zien wel? Laat het me weten in een reactie. Liefs Kimberley en graag tot snel!

Vergeet me niet te volgen op sociale media: Instagram Youtube Twitter Facebook

Related Post

3 gedachten aan “Wat ik allemaal zei toen ik nog geen kinderen had…”
  1. Leuk bedacht! Ik zei toevallig gister tegen mijn collega’s, ikzei altijd heel stoer “ik neem mijn kind gewoon overal mee naar toe ze moet maar in mijn ritme mee”. Maar nu… breng ik haar liever naar oma en opa als we een avondje weg moeten. Dan heeft zij het leuker, en wij ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *