Bloggen op openbare plekken + tips

Nu ik dit aan het typen ben (14-06-16) zit ik in de Hema in Utrecht. Ik zit hier met een ice coffee en een broodje Surinaamse kip. Waarom ik hier zit is omdat ik van negen tot twaalf moest werken vandaag. Vanmiddag ben ik vrij, dus ik dacht, laat ik naar de Hema gaan en even netwerken op mijn laptop. Vanmiddag moet ik naar de kapper, hier op de Steenweg. Daar zit ik nu eigenlijk al. Jill, iemand die ik ken via Snapchat heeft een haar model nodig met uitgroei voor haar training. Nou ik stelde mezelf beschikbaar. Ook laat ik meteen mijn pony knippen. Dan is alles meteen gedaan. Vandaag leek het mij leuk om jullie iets te vertellen over bloggen op openbare plekken. Dus je laptop meenemen naar openbare plekken. Dat komt mooi van pas. Ik zit nu voor het eerst met mijn laptop op een openbare plek!

Ik neem nooit mijn laptop mee naar mijn werk. Ik ga niet voor niets met zo’n ding lopen sjouwen en ik heb nou niet één van de kleinste laptoppen. Ik bedoel… Ik heb nog zo’n reuze laptop en niet zo’n compact ding. Natuurlijk had ik ook mijn iPad 4 kunnen meenemen, maar daar blog ik eigenlijk nooit op. Die gebruik ik puur om serie’s te kijken op Netflix, tv programma’s terug kijken en YouTube filmpjes kijken. Ik heb mijn iPad 4 al vanaf 2012. Dat is al een enige tijd. Ik heb deze helemaal op eigen kosten betaald en ben er nog steeds super blij en trots mee! Vandaag heb ik dus mijn laptop meegenomen…

Hoe kwam dit eigenlijk tot stand? Ik wilde altijd al eens bloggen in het openbaar. Dat leek mij zo leuk. Gewoon ergens anders en andere inspiraties. Ik zei ooit tegen Diego “wij moeten een keer beide vrij zijn en lekker werken ergens”. Dat vond hij goed. Maar het is eigenlijk nooit gebeurt en dat is jammer. We vinden er de tijd niet echt voor om eerlijk te zijn. Afgelopen donderdag zocht Jill een model voor haar kappers training. Ik dacht hier ga ik op reageren, leuk! Ik moet er om 16:00 zijn. Ik zei dat ik om 12:00 klaar zou zijn en dus gewoon om 16:00 bij de kapsalon zou kunnen zijn. Ik dacht: “ik kan wel op en neer naar huis, wat zonder van mijn geld is, maar ik kan ook mijn laptop meenemen voor een keer en gaan bloggen in de Hema”. Zo gezegd zo gedaan, hier zit ik dan! Het is best rustig moet ik zeggen, maar toch zijn er veel stemmen en voetstappen te horen. Ik vindt het wel relax zo. Je zou denken dat je een soort van afleiding hebt van mensen, maar dat is niet zo. Ik typ nu gewoon ook in één stuk door. Ik heb nooit op deze manier geblogd.Netwerken op openbare plekken + tips Ik vindt het wel leuk om gewoon zo te kletsen eigenlijk. Mijn vraag is: wie van jullie heeft er wel eens openbaar gewerkt? Ik zie het veel mensen doen, maar de meerderheid doet het gewoon niet. Vaak zitten mensen natuurlijk op kantoor (voor wie kantoorwerk doet) en kunnen ze daar ook hun eigen werk doen ondertussen. Ik merk wel als er bijvoorbeeld mensen van de trap aflopen hier, dat ik kijk. Ook niet bij iedereen hoor. De stemmen die je hoort gaan eigenlijk allemaal door elkaar. Ik raak er niet door afgeleid. Ze maken me juist aan het schrijven. Vaak blog ik ook met de tv aan of muziek aan, het lijkt dan veel gezelliger dan dat het stil is. Zoals ik al zei doe ik het nu voor het eerst en bevalt me prima. Geen afleiding van thuis, geen geklets aan je kop van moeders, geen gegil van kinderen, geen gedoe, geen afleiding zoals, ik moet zo de was nog doen, gewoon niks. Gewoon rustig in je eentje zitten werken. Raakte jij snel afgeleid toen je voor het eerst met je laptop ergens zat? Hieronder zal ik even een paar tips mee geven voor als je binnenkort voor het eerst openbaar gaat bloggen/werken.

Ik ben geen ervaren iemand die steeds met mijn laptop ergens zit, dus of je echt wat aan mijn tips hebt weet ik niet, maar omdat ik dit voor de eerste keer ervaar, wil ik gewoon wat tips geven als beginner.

1. Neem je laptop + oplader mee. Natuurlijk nooit je oplader vergeten
2. Doe je laptop tas in een gewone tas. Ik zelf vindt het niet fijn om met alleen een laptoptas over straat te lopen. Het idee dat het zo uit je handen gesnaaid kan worden wil ik liever besparen.
3. Bedenk alvast naar welk restaurant je wilt gaan.
4. Vraag in het restaurant of er stopcontacten zijn en waar precies. Ik zelf ben het wel gaan vragen, want anders zoek ik me de krampen.
5. Bestel meteen eten en/of drinken. Dan ben je klaar en kan je meteen starten.
6. Ga van te voren naar de wc. Je kan ook tussendoor gaan, maar van te voren gaan scheelt je ‘opruimen’ van je spullen die je mee moet sjouwen naar de wc en weer terug.
7. Probeer in een soort lounge hoek te zitten, maar vermijd stoelen. Ga gewoon lekker relax zitten.
8. Als je echt rustig wilt werken, zet je telefoon dan op stil.
9. Zorg dat je niet teveel deelt met openbare netwerken (wifi spots) anders kunnen andere mensen allemaal je bestanden op je pc lezen. En dat is niet fijn!

Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden om te lezen. Ik heb mezelf prima vermaakt en ik ga het zeker nog eens doen. Het is zoveel leuker dan thuis werken. Thuis heb je alles wel bij de hand en zo, maar dit is toch echt heel anders. Geen bepaalde afleidingen. Vond je dit een leuke blog. Geef dan een LIKE op dit artikel en ik zie je graag weer terug op mijn blog. Liefs Kimberley. Lees ook vorige artikel –> spoedeisendehulp 

Vergeet mij niet te volgen op: YouTube, Twitter en Facebook.

Related Post

Eén gedachte over “Bloggen op openbare plekken + tips”
  1. Ik heb nog nooit op een openbare plek zitten werken. Maar ik denk dat je wel bruikbare tips geeft. Ik wist niet dat gegevens voor anderen beschikbaar zijn als je ze deelt via wifi. En van tevoren naar de wc gaan lijkt me net zoiets om te vergeten en dan zit je daar met je spullen inderdaad. Niet teveel meenemen behalve een laptop is dus misschien ook wel praktisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *