Thermaalbad Arcen

Door Kimberley apr17,2019
Thermaalbad Arcen

In maart ging ik een anderhalf dagje naar Arcen. Dan zou je denken, anderhalve dag? Ik had vorig jaar een ticket gekocht via Hema voor één overnachting in een Fletcher hotel voor twee personen. Dit ging ik doen met een vriendin. Ik pakte de auto, haalde haar op en daar gingen we. In dit artikel vertel ik hoe onze dag verliep. Wij gingen namelijk meteen naar de wellness. In dit artikel vertel ik hoe het was om hier te zijn, want een wellness. Dat had ik nog nooit gedaan. Thermaalbad Arcen.

Thermaalbad Arcen

Als je richting het wellness centrum loopt is er een mooie ingang. Er staat een vijvertje met van die sproeiers, zoals hier te zien is op deze foto. Het gevoel wat ik kreeg was echt al een relax gevoel. Toen ik binnen kwam en ik in de rondte keek zag ik veel mensen in badjassen en slippers lopen. Ik moest eigenlijk best lachen en dacht: “jeetje, zo ga ik er niet bijlopen hoor”. Bij de kassa hebben we twee tickets gekocht en kregen we beide een polsbandje om. Met dit polsbandje kun je bijvoorbeeld eten kopen, in de sauna, massagestoel of Turkse stoombad. Aan het einde betaal je dan in één keer alles via een pin apparaatje. Super makkelijk want zo hoef je niet telkens naar het kluisje te lopen.

Thermaalbad Arcen

Eenmaal binnen bij de pashokjes gingen we ons omkleden. Beide hadden we ons bikini al aan dus het was allemaal zo gepiept. We gingen kijken voor een kluisje. Dit ging niet met geld, maar ook via het polsbandje. Super handig! Je deed je spullen in het kluisje, drukte je polsbandje tegen een soort sensor aan en hij zat op slot. Op dezelfde manier kun je het kluisje ook weer openmaken. Handig!

Nadat we ons spullen in het kluisje gelegd hadden gingen we door naar het zwembad. Het water is 35 tot 36 graden en ik kan je zeggen, dit is héérlijk!! Het water is van thermaalmineraalwater dat opwelt vanuit een 892 meter diepe bron. Het thermaalwater bevat een unieke samenstelling van mineralen waardoor het een sterk ontspannende en heilzame werking heeft. Het was genieten!

We aten ook nog in het restaurant en dronken wat. 

Thermaalbad Arcen

We zwommen veel buiten en waren er ook in de avond. Buiten zwemmen was echt hemels met het warme water, de sterren die je boven je hoofd zag en alle mensen die gewoon rustig waren en echt voor hun rust kwamen. Dit was zo relax om te mogen ervaren. Iedereen had een innerlijke rust om zich heen en zag je genieten. Ze hadden ook een onderwaterstraal massage. Dit was echt lekker. Het begon bij je voeten en bij ieder piepje die je hoorde moest je doorschuiven naar de volgende. De straal ging steeds verder omhoog en eindigde op je bovenrug. Heerlijk als je belaste spieren hebt.

Info over Thermaalbad Arcen:
Thermaalbad Arcen beschikt over diverse thermaalbaden, zowel binnen als buiten. Geniet van de weldaad van bruisend thermaalmineraalwater  op de bubbelbanken. Of ga eens onder de waterval staan om te voelen hoe ontspannend het stromende water is voor uw nek en schouders. Ook de whirlpools en de onderwaterstraalmassages zijn een echte verwennerij voor uw belaste spieren.

Wil je meer van ons weekendje zien? Check dan de vlog hieronder!

 

Dit artikel is geheel uit eigen initiatief geschreven!

 

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *