Tips om beter te bloggen

Door Kimberley dec3,2014
Tips om beter te bloggen

Tips om beter te bloggen. Wat zijn nu goede tips om een goede blog te schrijven? Wanneer? Welke tijden etc. Dat komt allemaal terug in deze blog. Als je het interessant vind zou ik vooral lekker blijven lezen. Een hele tijd geleden was ik bij de Hema blog academy en daar gaf Yara ons een aantal tips. Deze tips heb ik toen over getypt op mijn Ipad en vandaag ga ik deze speciale tips met jullie bespreken. Ik heb wat steekwoorden opgeschreven die zij ook op papier had staan. Daarbij vertel ik dus zelf mijn verhaal wat ik heb gehoord, met m’n eigen draai.

Tips om beter te bloggen

– Wat zoeken mensen in een blog?
Wat mensen vooral zoeken in een blog is persoonlijkheid. Dat is heel erg belangrijk. Als iets geschreven is zonder erbij na te denken, zonder gevoel of wat dan ook, is het niet leuk genoeg om te lezen. Je moet met emotie een blog kunnen schrijven, maar ook moet het je passie zijn. Dat is heel erg belangrijk.

– Wat moet je doen om op te vallen?
Bied duidelijkheid aan adverteerders en kadert je doelgroep. Bijvoorbeeld: blog je bijvoorbeeld alleen over mode? Kijk dan bijvoorbeeld naar films, modeshows, kijk op straat en ga zo maar door. Overal vind je mode. Wees één met je blog. Vooral als je maar met één bepaald onderwerp wilt werken.

Hoe maak je goede foto’s en video’s?
Varieer met locaties, licht, hoeken en houd dezelfde formaat aan.

Tips om beter te bloggen

Wat zijn de schrijfkunsten?
Schrijf formeel en direct.
Houdt ritme van een gesprek aan.
Speel in op emotie.
Noteer zinnen die je aanspreken.
Gebruik synoniemen.
Lees je tekst hardop voor.
Vraag om feedback.
Probeer af te wisselen van tekst bijvoorbeeld: look, outfit, kleding. Dus niet steeds hetzelfde woord gebruiken in een blog. Dan blijft het voor de lezer ook interessant om te lezen.

Waarop moet je letten?
Besteed aandacht aan je statistieken.
Adverteer op de juiste plekken.
Promoot je site ook offline.

Wat kan je nog meer doen?
Ga naar events. Ga naar andere bloggers en spreek af.

4-1-1 formule = reclame maken voor je website:
Dinsdag en donderdag zijn de beste dagen dat je iets kan plaatsen qua video of blog op internet. Dan zijn namelijk de meeste mensen actief op internet. Het is onderzocht. De tijden waarop je iets kan plaatsen zijn ook onderzocht en die zijn: 9:00, 13:00 en 22:00 ook dan zijn dus de meeste mensen online.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *